repost odsud / běhací poznámky pro běhající kamarády:

Pár dodatečných poznámek ke Kbelské desině.

Předně: Je pro mě hrozně zajímavé jak je tahle komunita milá. Oproti fejsbuku, kde se kontaktuju s lidmi které už znám jste tu pro mě všichni byli od začátku úplně cizí, ale vlastně mám pocit, že jste mi bližší, než mnoho reálných známých na FB.. Je příjemné potkávat vás osobně, jako dva týdny zpátky Pavla Beneše a dnes Petra Syblíka. Budiž toto mé díky Dejlymíli za support od všech běžců a za ty kilometry, který bych asi jinak neuběh.

K10: Krom toho že se mi prvních pět kiláků běželo až podpsa zle (bolest nohou od prvních stovek metrů byla zlá) to vlastně byl relativně krátký výběh. Hlavně proto, že nejsem zvyklý běhat určené vzálenosti. Někde na třetím kilometru jsem se zasekl v kompaktním hroznu běžců, kterým skoro nešlo proběhnout a tam jsem teprve dekódoval funkci tzv. vodičů, kteří drží tempo vzhledem k výslednému času. Tenhle měl na zádech 50:00 a tak jsem si řekl, že to zkusím. Reálný odhad před závodem byl 55 minut. Po pátém kilometru jsem začal trochu ztrácet síly a vrátily se až někde na sedmém. Tou dobou začal hecovat vodič “padesátník” a zároveň kdosi za mnou, v davu. Nebýt těch dvou,asi bych si pod padesát nesáhnul. Morál jsem měl zralý na chůzi. Ale když jsem zahlédl cíl a v něm hodiny ukazující 49:32, bylo jasný, že se do osobního rekordu vejdu. Hned, co jsem vykašlal plíce, měl jsem z toho velkou radost.
Pak už jen svačina, pivo, pivo, kompletní neúspěch v tombole, cesta do města s Pavlem (dík za svezení) a zbytek dne na natáčení.

Vítěz kbelský desítky v kategorii nad sedmdesát let měl čas něco málo přes 45 minut, což mi dodalo víru ve stavbu našich těl (který jsou očividně na tohle vymyšlený), v dlouhou budoucnost přísunu endorfinů a endokanabinouidů a v to, že se tady ještě dlouho můžeme vzájemně podporovat a pošťouchávat vpřed. Zároveň si ale říkám, že je kolem toho běhání zbytečně moc byznysu, kterej se saží tvářit, že bez něj to nejde a neměli bychom zapomínat na to, že tenhle druh pohybu je nám vlastní a není závislý na značce, ceně ani velikosti loga na “věcech”, který k němu “potřebujeme”.. Run Free!